De keek op de week.

Wederom veel bedrijvigheid op Herk Sport afgelopen week met de groene omheining op het C-plein die nu zo goed als klaar is na enkele kleine vertragingen. Enkel nog een mooie groene draad erdoor en hop we kunnen weer voetbal kijken vanachter de draad.  Heeft u problemen met uw grondboor?  Bel S&S (Schuermans & Smets) voor het veelvuldig demonteren en monteren van uw boormachine, opspannen veer, instellen van de koordlengte,... urenlange ervaring !  Ook binnen werd er keihard geklust, kleedkamers geverfd,  de kantine werd grondig onderhanden genomen en de sanitaire ruimtes werden volledig geschrobd.  Best even de zonnebril erbij nemen, want alles is weer spic en span.  Een hele dikke merci aan alle helpers !!  Jullie zijn van onschatbare waarde voor onze club. Ook de douches van KK1 tem KK5 werden onder handen genomen door Patrick Parys zodoende onze spelers weer kunnen genieten van een aangename verkwikkende douche na iedere overwinning.  De stopwatches zijn in bestelling om langdurig douchen meteen in de kiem te smoren.   

Ook de jeugdwerking heeft weer volop zitten vergaderen en bruist van de originele ideeën voor onze Halloweentocht die er aankomt op zaterdag 27/10.  Griezelen in de Herkse bossen !!!  Topevenement Onze activiteitenkalender is eerstdaags te bewonderen op onze website !

“Ja Ja Dirk , maar hoe staat het nu op sportief vlak ?”  “Awel, goed he !”  Onze jeugdploegen schitteren weer op de Herkse velden in geel/blauwe kleuren.  Er komen nieuwe spelertjes bij.  Ik zie enthousiaste ouders.  De sfeer zit goed in onze jeugdploegjes.  Onze jeugdtrainers (zelf ook spelers van Herk Sport) ademen voetbal in en uit en brengen hun kennis en skills over aan deze jonge gasten.  Genieten om die mannen te zien trainen en hun wedstrijdje te zien spelen !!  Er waait een frisse nieuwe wind op Herk Sport !  Kom kennismaken met ons !  One Team , One Family !

Zaterdag 8/9 om 15u kwamen onze 2 reservenploegen in actie.   Onze gewestelijke reserven H speelden uit tegen SK Meldert.   Ik was nog maar net gearriveerd in Meldert (enige vertraging opgelopen door de vele afgesloten straten en wegomleidingen) en liep op mijn gemakje naar de dug-out van Herk Sport, was ik al getuige van een schitterende redding van Joris Jans die oog in oog kwam te staan met een Meldert aanvaller en knap zijn schot pareerde.  Dan toch maar een vitesse hoger richting dug-out om niks te missen van deze spannende match.  Ik zag een gelijk opgaande match tegen een goed voetballende thuisploeg.  Een ploeg die vorig jaar of het jaar ervoren kampioen werd.   Maar Herk Sport voetbalde zeer goed mee en moest zeker niet onderdoen.  De beste kansen waren voor ons, zeker toen de paal in de weg stond bij een schot van Jasper Eerdekens.  Helaas ging de bal er niet in.  Het werd 1-1 en Joris Jans kon Meldert nog op afstand houden met enkele knappe reddingen. Maar diep in de 2de helft was het dan toch Meldert die raak trof en de 2-1 en 3-1 eindstand op het bord zette.   Een vrije trap van Guijo Velasco van Sk Meldert ging prachtig binnen (heeft zijn jeugdopleiding bij PSV gehad, eerste en eredivisie gespeeld in NL -> tja , dan kan je al iets met een bal)  3-1 is overroepen , 2-1 is terecht.

Onze andere reservenploeg C speelde uit in Vliermaal, ook om 15u.  Het is een beetje schipperen tussen de 2 ploegen, dus volgende keer krijgen jullie een uitgebreid verslagje.  😉  We werden op de hoogte gehouden van de stand via gsm en hoorden dat het 2-0 was voor Vliermaal.  Ai ! Niet goed. Maar dan moet er ergens een heropstanding geweest zijn of één of andere verrijzenis… Zet u maar eens op het puntje van uwe stoel want dit gelooft ge nooit….Ons mannen hebben uiteindelijk de match gewonnen met 2-4 met 4 goals van Stijn Vanvoorden !!!  JAWEL 4 GOALS !!!  Van een ommekeer gesproken !!! TOP !!

De eerste ploeg kwam zondag om 15u aan de aftrap .  1ste thuismatch thuis tegen FC Vliermaal, na onze 2-7 overwinning uit in Kesselt. Alles in gereedheid gebracht voor onze sponsors.  Nieuwe sponsordoeken langs het plein en tribune en sponsorlogo’s op de tv schermen in grote en vip kantine.  Iedereen is er klaar voor.   Veel volk op Herk.   Herk start sterk, maar in minuut 7 gebeurt het ondenkbare, een stevige terugspeelbal richting onze keeper die zich verkijkt op de bal en de bal rolt in eigen doel.. 0-1 voor Vliermaal.  Maar dit Herk is sterk !   Kopjes blijven omhoog, het is nog vroeg in de match… en jawel minuut 10’ Nathan scoort de 1-1.  HOPPA !!   Vuistjes voor Maikel door de spelers.  One team !!  One goal !!  Herk drukt Vliermaal volledig op de eigen helft en Vliermaal kan nauwelijks een fatsoenlijke kans bij elkaar boksen, 1x gevaarlijk voor ons doel op een voorzet, maar de kopbal werd te zeer naar de grond gekopt.  Kans verkeken.  Het is daarentegen Herk Sport dat doordrukt en het gevaarlijkst is.  2 open kansen voor Siemen maar hij kan deze helaas niet verzilveren.   Daarna krijgen we nog een penalty maar ook deze kans kunnen we niet benutten.   Kevin Baets besluit links van doel.   Het had 3-1 of 4-1 moeten staan ipv 1-1 , match beslist.  En ja 39’ minuut krijgen we dan een tegengoal door Kevin De Winne.  We gaan rusten met 1-2.   2de helft opnieuw ertegenaan en jawel Herk scoort de 2-2 in minuut 64’ door Michiel Hollanders.  Spannende wedstrijd , supporters, toeschouwers krijgen waar voor hun geld !!   Minuut 69’ kleine woordenwissseling  tussen de Herkse aanhang en de nr3 van Vliermaal … heerlijk!!  “Nr 3 ge zoudt beter bezig zijn met uw match want seffes krijgt ge nog een goal tegen” .  Die zin was nog niet uitgesproken of Michiel Hollanders trapt de perfecte corner richting Kevin Baets die in de korte hoek binnentikt…   3-2 Herk !!!!!!   Nr. 3 ontploft ! 😉  In minuut 75’ krijgt De Winne van Vliermaal toch weer een kans en kan de eindstand 3-3 op het bord zetten.  Op het einde kwam Behçet nog meerdere keren gevaarlijk dreigen langs de linkerflank, snel, technisch, …  Tot 2x toe werd hij hardhandig met een “donkerrode” tackle tegen de grond gemaaid.  Werkelijk schandalig !!! Herk Sport in alle staten !!!  Wat een aanslag !!!  Scheids laat begaan????

Wat een spannende match !!!  Helaas maar 1 punt, maar die 2 verloren punten pakken we elders nog wel terug.  Match had 1ste helft al gespeeld moeten zijn in ons voordeel. 

Alle focus nu op Habo Borgloon !!