Het eerste thuisduel van het seizoen begon negatief met het geblesseerd afhaken van Tom Punie, Siemen Cosemans en Robin Schuermans. Verder waren ook kapitein Jef Poets en Ferre Cosemans geschorst, We zagen dus maar liefst 4 wijzigingen in de basisploeg, zo verschenen Geert Snoeckx, Robin Peeters, Nick Droogmans en Yannick Hermans aan de aftrap.

Herk begon met goede wil aan de wedstrijd en claimde al snel in de wedstrijd een strafschop, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. De kleine kansen die gecreeerd werden waren evenmin van het niveau om de bezoekende doelman te bedreigen. Donk probeerde ook toe te slaan met snelle aanvallen, maar hun laatste balaannames of passen kwamen ook niet goed om onze doelman te verontrusten.  Op het half uur was het eindelijk raak voor Herk, na een goeie aanval wist Gilles de bal in doel te krijgen. Donk dreigde ook en kwam op slag van rust terug op gelijke hoogte toen een schot tot tweemaal toe afweek en voorbij Joachim in doel belandde.

Trainer Bas besloot tijdens de rust een tactische wijziging te doen. Ergin werd ingebracht en dat bleek al snel een goede zet te zijn, Donk kreeg weinig grip op de snelle tegenprikken van Ergin en een paar mooie kansen werden gecreeerd, maar de afwerking stond niet optimaal gericht bij Herk. Even later werd de score dan toch terecht terug geopend in het voordeel van Herk. Een mooie voorzet van Jarde werd door Robin Peeters in doel gekopt. Donk probeerde aan te vallen, maar werd op de counter gepakt door Nick en Ergin, beide kregen een paar kansen en het was uiteindelijk Nick die de verlossende 3 1 op het bord schoot. De eerste driepunter van het seizoen is dus een feit. Donk blijft als enigste puntenloos achter. Herk stijgt door naar een 12de plaats.

De volledige stand en alle uitslagen vind je hier: Klassement + uitslagen