De tweede thuisoverwinning en dito driepunter werd een feit tegen de ongeslagen leider. Voor deze wedstrijd kon trainer Bas geen beroep doen op de gekwetsten Punie, Cosemans, Gils en Schuermans. Het werd opnieuw puzzelen voor de coach met een nieuwe tactiek. 

Herk begon gretig aan de partij met meer goesting en wil dan de tegenpartij en dat resulteerde in 2 kansen voor herk, maar zowel Peter als Yannick konden hun vluchtschot niet kaderen. Na 20 minuten was het dan toch raak, Jo kopte een lange bal van Raf goed door, Peter verlengde naar Nick die voorbij zijn 2 verdedigers geraakte en knap afwerkte. Diepenbeek werd wakker en probeerde voorbij de sterk acterende Herkse defensie te geraken, maar verder dan dreigingen uit de tweede lijn of op stilstaande fases geraakte het echter niet. Net voor rust kreeg Diepenbeek dan toch een goede kans op de gelijkmaker, na een mooie dribbel verdween de bal op de paal. 

Geen wijzigingen tijdens de rust en in de tweede helft besloot de scheids al snel een hoofdrol te eisen. Een Diepenbeekse speler kreeg eerst geel voor het neerhalen van Nick en mocht 5 minuten later met zijn 2de gele kaart vertrekken na klagen tegen de scheids. Bert werd het kind van de rekening en kreeg even later een overdreven rode kaart na een fout op een bezoekende speler op hun helft. De grote kansen bleven in de tweede helft echter uit en geen van beide ploegen kon nog echt aanspraak maken op de volgende treffer. Het ene doelpunt van Nick werd zo uiteindelijk een belangrijk doelpunt met een mooie driepunter als gevolg.  Herk stijgt naar de 10de plaats en komt zo terug onder de mensen. Volgende week wacht de verplaatsing naar Rutten. 

De Herkse harde kern was vandaag alweer in grote getalen aanwezig en steunde de ploeg volop. Op naar de volgende week 

Reacties

Peter vendrix: Perfecte match, perfecte tactiek en veel gewerkt door de ploeg. 

Kapitein Jef Poets: Het doet deugd om de punten weer thuis te houden. Als we die lijn doortrekken kunnen we volgende week voor de eerste punten buitenhuis gaan.