De eerste ploeg heeft vandaag de eerste drie punten buitenshuis gehaald. Robin Schuermans stond na blessureleed terug in de basis, hij verving Bert Groven. Voor de rest geen verschil met de ploeg die vorige week Diepenbeek wist te kloppen.

In het druilerige weer begon Herk snel en stevig aan de wedstrijd. Het resulteerde al snel in een paar kleine kansen. Op het kwartier kwam Herk op voorsprong, Yannick ging goed in duel, zijn kopbal ging tegen de rug van een thuisspeler en de goed gevolgde Nick wist de score te openen. Herk had er zin in en even later werd Peter goed vrij gespeeld, hij kreeg echter geen kracht achter zijn schot. 10 minuten voor rust kwam dan toch de verdiende 0 2 op het bord, een schot werd weer gelost door de doelman en Nick was opnieuw bij de pinken om zijn 2de te maken. Rutten probeerde wel en kon kort voor rust milderen nadat de spits zich mooi vrij draaide. 

Tijdens de rust werd Peter vervangen door Jordan. Jordan kreeg binnen de minuut al een goede kans, maar zijn schot ging over. Herk bleef op zoek gaan naar de 3de treffer en die kwam er ook. Een vrije trap van Jef werd goed aangesneden, Raf liet de bal mooi gaan en de bal verdween heerlijk in de onderhoek. Jef vierde met een mooie 'schuiver' op het natte veld. Rutten dreigde enkel nog vanuit de tweede lijn, maar kon nooit echt aanspraak maken op de aansluitingstreffer. Herk kreeg nog enkele goede kansen op de 4de treffer maar de bal wou er niet in. Yannick kopte op de paal, jordan zijn bal werd voor de lijn gekeerd nadat Ferre goed druk gezet had. 

Speler van de week: een sterke teamprestatie met veel uitblinkers vandaag, Nick wist 2 keer te scoren en kan misschien het meeste aanspraak maken op deze titel. Al was iedereen vandaag bij de les. Volgende week wacht met Habo opnieuw een top 3 ploeg op eigen bodem. 

Herk Sport: Joachim Janssens, Robin Schuermans, Jo Schoenaers, Raf Schoenaers, Jef Poets, Gilles Vanhelmont, Robin Peeters (82' Toon Vancamp), Yannick Hermans, Ferre Cosemans, Nick Droogmans, Peter Vendrix (46' Jordan Nkouamo)

Doelpunten: 12' 0-1 Nick, 33' 0-2 Nick, 43' 1-2 Tshite, 56' 1-3 Jef