Voor de 4de week op rij heeft de eerste ploeg de zege weten te behalen. Na de minuut stilte voor het overlijden van Marcel begon de eerste ploeg sterk aan de wedstrijd en het zag al snel een kopbal van Bert van de lijn gekeerd worden. Vliermaal werd wakker en nam de partij een kwartier stevig in handen. Grote kansen bleven uit, maar vliermaal verzuimde het vaak zelf door de laatste pas niet (of niet goed) te geven. Herk kreunde, maar kwam het kwartier heelhuids door en herstelde het evenwicht hierna opnieuw. Een vrije trap van Tom werd door de thuisdoelman goed gered en aan de overkant spatte een schot van Vliermaal op de lat.

De 0 0 bij de rust was een juiste weergave van de partij, althans de gelijke stand op dat moment. 1 1 had evenwel gekund. Herk begon de 2de helft opnieuw goed en kwam snel op voorsprong, nadat Tom een diepe bal dankbaar aannam en keihard voorbij de thuis doelman knalde. De match kon hierna nog alle kanten uitgaan, en Vliermaal drukte wel voor de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar Joachim was onklopbaar vandaag. Bal na bal werd gered, ook aan de overkant werden de snelle prikken van Herk niet afgemaakt, de thuisdoelman stond pal. De 1 0 bleef uiteindelijk op het bord en daar mag Herk tevreden mee zijn. De wedstrijd had gerust op een gelijkspel kunnen eindigen, maar de 3 punten gingen terug mee naar huis.

In de stand stijgt de eerste ploeg ondertussen door naar de gedeelde 2de plaats, op 1 punt van leider Diepenbeek. Het werd vandaag nogmaals duidelijk dat iedereen van iedereen kan winnen in deze reeks en dat het een spannende competitie van boven tot onder gaat worden.

De volledige stand vind je hier: Stand

De Herkse 12de man was weer talrijk aanwezig vandaag en mag zich volgende week opmaken voor een thuisduel tegen Eigenbilzen. Gaat de eerste ploeg voor de 15 op 15 of wordt het gestuit door Eigenbilzen. Supporters allen op post op zondag, maar ook op vrijdag voor de jaarlijkse Halloweentocht.