De eerste ploeg heeft de laatste Hasseltse derby van 2017 verliezend afgesloten. Stevoort won met 2 1.

Herk begon goed aan de partij en nam onmiddellijk het initiatief en dat resulteerde na 8 minuten tot een kans op de openingstreffer. De thuisdoelman loste een bal op hoekschop en de rebound werd richting de winkelhaak getrapt. Een thuisspeler stak zijn hand er tussen, geen doelpunt en rood voor de speler. Jef zette zich achter de bal, maar zijn strafschop werd gered door de thuisdoelman. Ondanks het numerieke ondertal was het Stevoort dat de wedstrijd overnam. De thuisploeg was scherper in de duels en de counters. Het enige wat de thuisploeg niet kon, was de kansen afwerken. Het kreeg een paar goede kansen op de openingstreffer, maar het vizier van de aanvallende spelers stond niet scherp. De ballen vlogen dan ook langs doel, Herk probeerde aanvallen in elkaar te boksen en kreeg ook een paar kleine kansen. Rusten gingen we echter met een 0 0 stand, al verdiende de thuisploeg zeker de voorsprong.

In de tweede helft was de Stevoortse druk iets minder, maar Herk kon er ook weinig tegenover zetten. Een paar kleinere kansen langs beide kanten, tot de thuisploeg op voorsprong kwam. De stevoortse spits kon op Joachim afgaan en maakte het mooi af. 1 0. Herk probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken maar zag een kopbal van Peter op de lat gaan en een schot van Tom was niet goed genoeg om de keeper in bijster veel problemen te brengen. Op de counter kwam ook Stevoort nog aan zijn kansen, maar ook daar niet al te veel schoten om de doelman te verontrusten. De wedstrijd kabbelde voort tot Peter met een prachtige streep de bal voorbij de thuisdoelman wist te knallen. 1 1. Beide ploegen leken tevreden met het punt, maar het was de thuisploeg dat richting het einde alsnog de voorsprong wist te verkrijgen. De thuisspeler kreeg na een voorzet de bal en maakte het mooi af. 2 1.

Conclusie: Herk was vandaag niet sterk genoeg om het numeriek voordeel uit te buiten, een gelijkspel leek het te worden, maar als er 1 ploeg de overwinning verdiende dan was het Stevoort.  Volgende week wacht een thuisduel tegen Membruggen.