De verplaatsing naar Donk is met een nederlaag afgelopen voor de eerste ploeg. Herk miste met Jo en Bert 2 sterkhouders door schorsing en zag daarnaast ook nog Robin H uitvallen. Ook Geert keek geschorst toe.

Na nauwelijks 8 minuten mocht de ploeg al met een dubbele achterstand verder, na 2 snelle doelpunten. Donk domineerde het eerste half uur maar slaagde er niet in om de score verder uit te diepen. Het moment van Herk was gekomen en Diederik wist zijn eerste basisplaats op te fleuren met de 1 2, een voorzet van Gilles werd door Frederik achteruit gekopt waarna Diederik in 2 tijden de doelman wist te kloppen. Herk kreeg vleugels en na een vrije trap van Jef kon Ferre bijna onmiddellijk de 2 2 op het bord zetten. 5 minuten voor rust was het dan toch raak toen Frederik de bal voorbij de thuisdoelman wist te koppen. Een goed kwartier van Herk, maar een sterk half uur van de thuisploeg, met 2 2 gingen we rusten.

Met goede hoop kwam Herk terug uit de kleedkamer, maar na nauwelijks 5 minuten was de hoop alweer verdwenen. Donk startte opnieuw verschroeiend en maakte er snel 4 2 van. Herk probeerde op de counter nog wat kansen te creeren, maar het was de thuisploeg die de score verder wist uit te diepen. Het werd uiteindelijk nog 6 2, een terechte overwinning voor de thuisploeg dat zijn opmars in het klassement verder zet en tot op 1 punt van ons komt. In de komende 2 weken wachten 2 ontmoetingen met de top, thuis tegen Heers en in Diepenbeek.