Net zoals verleden week in Diepenbeek werd er ook deze week verloren. Ditmaal was het Rutten die met de 3 punten ging lopen. Herk moest voor deze wedstrijd alweer puzzelen om tot een elftal te komen, de vele blessures blijven hun tol eisen en ditmaal viel ook Jef Poets op training nog uit. Tom Punie keek geschorst toe en Gilles Vanhelmont zijn bus had vertraging waardoor ook hij ontbrak. Ook in de opwarming zagen we nog een afvaller, Joachim Janssens blesseerde zich en zo stond Maarten Steyls aan de aftrap (na zijn spits invalbeurt van vorige week, ditmaal als keeper). Siemen Cosemans en Robin Haenen stonden na blessureleed ook terug aan de aftrap.

De eerste helft was een mager beestje, waarin Rutten op de eerste kans op voorsprong kwam, balverlies luidde een tegenaanval in, die voorbij Maarten in doel getrapt werd. Herk probeerde te reageren maar niet veel later kwam rutten met een zwabberbal zowaar op 0 2. Op een vrije trap van Robin Peeters kwam de ploeg terug in de wedstrijd met de 1 2, maar nog voor rust kon Rutten er 1 3 van maken. Herk claimde nog een penalty na een handsbal, maar de scheids gaf geen krimp.

In de tweede helft drukte de ploeg het gas in en werden er enkele mooie kansen gecreerd, Siemen stampte van dicht op de doelman, Maarten kopte langs, Robin Peeters stampte voorlangs, Jo kreeg niet genoeg kracht onder een schot. Enkele spelers raakte de bal net verkeerd, waardoor kansen verkeken waren. Het is maar een bloemlezing van de overdaad aan kansen in de tweede helft. De 2 3 viel nog op penalty, de verdiende 3 3 kwam er niet, het werd in de allerlaatste minuten zelfs nog 2 4. Spijtige nederlaag tegen een ploeg die in onze buurt in het klassement staat, volgende week wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen 's Herenelderen. Hopelijk kunnen we dan terug uitpakken met puntengewin.