De eerste ploeg heeft de Hasseltse derby tegen Godsheide winnend afgesloten. 

Door de nederlaag van Donk in Ho Heide was het al duidelijk dat 1 punt genoeg ging zijn voor de redding. Om de 14de plaats te vermijden werd er echter best gewonnen. Dat inspireerde de ploeg blijkbaar tot een goede start, Siemen kwam al snel alleen voor de doelman maar deze kon de poging stuiten. Herk had het betere van de kansen maar kon pas op het half uur op voorsprong komen. Siemen trapte de bal tegen een verdediger op en nam de rebound op de volley, 0 1. Een paar kleine pogingen zagen we nog van Herk maar een vrije trap die langs alles en iedereen ging vloog op de paal, was de grootste kans op 0 2. 0 1 was de ruststand.  

In de tweede helft probeerde Godsheide met de lange bal de Herkse verdediging te ontwrichten, Herk won de duels en kon via Siemen 0 2 voorkomen. Hij kapte op links zijn man mooi uit en plaatste de bal voorbij de doelman. Godsheide probeerde eruit te komen maar echte grote kansen kregen ze niet.  Herk sloeg toe op de counter en Siemen kwam opnieuw voor de doelman, de keeper kon weer redden. Ook Robin Peeters kon net niet voorbij de doelman. Herk speelde de wedstrijd uit en maakte kort voor tijd de 0 3 via opnieuw Siemen. De hattrick was een feit, de 0 4 werd zelfs nog op het bord getrapt. Bert mocht vanaf de stip de eindscore vastleggen. 

Terechte overwinning voor Herk dat dankzij deze zege 9 punten bonus pakt op Donk en dus gered is. Ook de barragewedstrijden lijken van de tafel te zijn daar Herkenrode ook al 6 punten moet prijs geven. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen Stevoort.