De drukbezochte Hasseltse derby werd afgesloten met een 1 1 gelijkspel. Voor de wedstrijd werd kapitein Bert Groven gehuldigd, onze kapitein stopt ermee en speelde gisteren zijn laatste thuiswedstrijd. De huldiging inspireerde Herk niet onmiddellijk tot een sterke start, de bezoekers hadden het betere van het spel in de eerste helft en dreigde met enkele dribbels langs de zijkant. De voorzetten konden echter geen medemaats bereiken, waardoor we niet echt grote kansen op een doelpunt zagen. Enkel 1 kopbal ging niet al te ver naast. Ook de bezoekende doelman moest niet te veel doen in de eerste helft. De 0 0 rustscore was dan ook een logische weergave.

Herk kwam beter uit de kleedkamer en domineerde de tweede helft, Siemen probeerde het eerst met een afstandschot dat net over de lat ging, Jo probeerde het met kopkansen. Op het uur was het dan toch raak, nadat Jo de kopkans wist af te werken op aangeven van Bert. Herk bleef op zoek gaan naar een 2de doelpunt, Tom, Siemen en Ferre vonden de doelman op hun weg of moesten afrekenen met een last minute redding van een verdediger. Ook Jo kreeg nog een kopkans maar kon net niet genoeg richting aan de bal geven om de doelman te verontrusten. Stevoort wist zich gaandeweg terug in de wedstrijd te knokken en kwam een kwartier voor tijd bijna terug op gelijke hoogte. De kans van de bezoeker verdween op de paal en in de rebound wist Joris met een mooie redding ook een andere speler van de gelijkmaker te houden. Ruim 10 minuten voor tijd moest Joris zich dan toch alsnog gewonnen geven op een schot uit de 2de lijn. Stevoort kreeg nog een kleine kopkans op de 1 2, maar meer zagen we niet meer.

1 1 is de logische en terechte uitslag in een derby waarin beide ploegen een deel van de wedstrijd wisten te domineren. Volgende week wacht de verplaatsing naar Membruggen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Membruggen wist zich ook te redden op deze speeldag, waardoor er voor beide teams niets meer op het spel staat buiten de eer. Herk kan bij winst het seizoen misschien nog afsluiten als nummer 9. Supporters allen op post.