Keek op de week 20/1/19

We zijn er weer met onze keek op de week.   Omwille van professionele redenen werd ik even  gedwongen om afstand te nemen van het voetbal.   Tot groot jolijt van sommigen en tot spijt van anderen !!   Uit het zicht is niet uit het hart !  Maar jullie willen natuurlijk weten hoe onze jeugdploegen het er vanaf gebracht hebben afgelopen weekend. 

Ik hoorde jullie al denken.   Beginnen doen we met de U12 die zaterdagochtend om 10u match hadden tegen SK Tongeren op het “Klein veldje”.   Daar aangekomen moet je “klein veldje” toch met een korreltje zout nemen.  Het was eerdere een groot veldje met zeker 6 voetbalpleinen en een heuse kantine.  U12 niet onder de indruk en ge-focussed richting kleedkamers.  Dat korreltje zout van daarnet hadden ze bij SK Tongeren beter gebruikt om hun voetbalveld wat te bestrooien.  Het had temenens  gevroren en het plein was keihard.  De wedstrijd werd dan ook meer een glijpartij. 

Ik dacht nog Kevin Van der Perren  gezien te hebben met zijn schaatsen, maar dat bleek een misverstand te zijn.  Moeilijk begin van de match met de meeste kansen begin eerste helft voor Tongeren, maar de ballen vlogen in alle richtingen naast en over het doel en met enkele knappe tussenkomsten van onze keeper Devon Snoeckx werden de netten schoon gehouden.  Na een korte aanpassingsperiode begon de U12 aan zijn opmars en nam de wedstrijd volledig in handen en vlotte combinaties en doelkansen stapelden zich op.  Dit alles resulteerde  in een 1-5 overwinning.  Chapeau mannen.  Na de match kregen we allemaal een heerlijke soep en een lekkere boterham.  Dit alles u aangeboden door Guy, de papa van Thibe.  Lekker, EG lekker !

Ieder weekend controleer ik alle wedstrijdfeuilles van onze Herkse ploegen en spijtig dan toch te moeten vaststellen dat de afgevaardigde van SK Tongeren 3-2 winst voor SK Tongeren had ingevuld op het wedstrijdblad.  Moet ge niet doen, gewoon eerlijk zijn !  Slechte verliezers he…

Op zondag tekenden de andere jeugdploegen present.  De U10 van Herk Sport moesten tegen Kortessemse VV en wonnen met 8-6 !    De U9 moest op verplaatsing tegen FC Alken A.  Altijd een zware dobber.  Van onze verslaggever ter plaatse hoor ik dat ze een moeilijke start kenden, maar dat ze de 2de helft evenwaardig en soms zelfs de betere ploeg waren.   Helaas een verliesmatch maar een welgemeende dikke duim voor onze U9 toppers !    Onze U7 toppers moesten thuis tegen FC Paal Tervant en hebben het weer schitterend gedaan.    Wat een geweldige groep is me dit !  Hoe deze mannen in groep zich naar het trainingsveld of naar een match begeven.   Die wandelen niet het plein op , die LOPEN het plein op !!   De goesting en de fun wat die gasten hebben !!  TOP !!!!

 

Kijken we dan even naar de grotere mannen, dan kunnen we toch besluiten dat dit weekend weer een supersaturday en supersunday kende !   De reserven A gaven thuis partij op zaterdag tegen Membruggen en wonnen maar liefst met 6-0.    Mooie voetbal, inzet, vlotte combinaties,… Voetbal kan soms mooi zijn !   De reserven B speelden uit in Helson en namen de 3 punten ook mee naar huis.   1-2 winst !!  Chapeau mannen !  

De eerste ploeg mocht natuurlijk niet onderdoen en moest wel het goede voorbeeld van onze jeugd en reserven volgen.  We blijven met een hele waslijst aan geblesseerden en afwezigen zitten en dan nog eens ons werkpaard en kapitein Robin Haenen geschorst.   Nie gemakkelijk om dit allemaal op te vangen.   Zondag uit in Membruggen.  Klein plein… Scheef plein… en HARD plein.  Het had weer serieus gevroren en het was schuiven en glijden om je evenwicht te bewaren.   Zelfs onder de tribune is het betreden op eigen risico met de nodige hoogteverschillen en opstapjes.   Denken we maar aan onze laatste match vorig seizoen toen Bernard zich misstapte achter de dug-out en een hele plateau bier over de dug-out kieperde.   Match start om 14u30 en Herk Sport speelt eerst naar beneden met de zon in de rug.   Ik zag meteen een gretig Herk met goesting om te winnen.   Kansen dienden zich aan, maar de bal viel net niet voor de voet of een voorzet kwam net niet aan of een schot op doel dat voorlangs naast zoefde.   Balletje werd goed rondgetikt voor zover dit mogelijk was en je zag dat spelers het moeilijk hadden om niet te ver door te schuiven of om zich recht te houden op dit harde gladde plein.  Gene cadeau !!

Blijven duwen, blijven knokken.   Herk deed het.  Voetballend kwam Membruggen er echt niet uit.

28ste minuut eindelijk de 0-1 dankzij Tom Punie !!   Come on Herk !! Blijven duwen , blijven werken !!

Minuut 39.. Tom Punie wederom aan de bal …randje 16… schot op doel en HOPPA !!! de 0-2 op het bord !!!   Die ging lekker binnen … van ver … rechterhoek …binnen !!!   Herk kwam meer dan verdiend op voorsprong.   Membruggen komt nu meer drukken en is enkel gevaarlijk op stilstaande fases. Tot 2 keer toe kan een Membruggeling ongedekt inlopen en de bal bijna binnenkoppen.  Daar komen we goed weg.   Rust Rust…. Minuut 44..  Onze keeper maakt zich klaar voor een verre doeluittrap en normaal trapt hij feilloos tot ver over de halflijn, maar tot ieders verbazing geraakt de bal dit keer net buiten de 16, recht in de voeten van de tegenstander die de bal keihard binnentrapt.

1-2.  Heel heel zuur !!!  We gaan rusten met 1-2.   2de helft zal het bergop zijn en tegen de zon in.

Herk was 2de helft meteen bij de les en ook Membruggen kwam af en toe gevaarlijk tegenprikken.   Niet 1…niet 2, maar zeker 3 tot 4 keren heeft de hele Herkse aanhang een bijna hartstilstand kunnen mee ervaren wanneer onze keeper op zijn dooie gemakske een aanstormende aanvaller uitkapt.  Het was iedere keer kantje boordje en het liep telkens net goed af.   Deze fases moeten eruit !  Voor de rest van de 2de helft kregen we een potje middenveldvoetbal met kansen aan beide zijden.   Membruggen kwam naar het einde meer drukken en Herk werd meer en meer gevaarlijk op de counter.   In de allerlaatste minuten de partij grimmiger en grimmiger… Ferre Cosemans werd dan nog eens neergetrokken in de 16… Geen penalty????  terwijl de speler van Membruggen nog eens bovenop Ferre ging liggen en Ferre die probeerde recht te krabbelen maar hij werd in een houtgreep gehouden bij de keel.    HALLOOOO?????  Scheidsrechter en lijnrechter hebben niets gezien ??????  De hele tribune van Herk Supporters schreeuwden moord en brand !!!!!!!!!!   Niks gezien ???????   Ge staat er met uwe neus bovenop !!!   Gilles Vanhelmont komt dan nog es tussen om de gemoederen te bedaren en maar goed ook want anders liep het nog meer uit de hand.   Daarna trekt de scheids GEEL in plaats van ROOD ???????   Effe recapituleren…. Doorgebroken speler van Herk .. Nr8 Gamel plukt de bal met de hand uit de lucht en onderbreekt Herkse aanval???   GEEL ????   Herks protest en de scheidsrechter beslist dan toch om terecht ROOD te trekken.    Daarna gaan de poppen helemaal aan het dansen en krijgen we protest van Membruggen.   Gamel van het veld gestuurd en spuwt daarbij nog eens in het gezicht van Herk speler Gilles !!!!  Gilles reageert en krijgt nu ook rood !!!  Scheids heeft geen controle over de match en de lijnrechter stond erbij en keek ernaar… trainers, afgevaardigden het plein op om de gemoederen te bedaren.   1 minuut later einde match.   Wat een einde en gelukkig winst voor Herk Sport !!   Scheidrechter laat na de match weten dat hij zich vergist had van kaart…normaal staken de gele vanachter en de rode van voor… en hij had zich vergist.   

Een hele dikke merci aan de in grote getale opgekomen supporters van Herk Sport !!!

Jullie zijn een enorme steun en jullie houden het vuur in deze ploeg !!  Blijf ons steunen en dan gaan we nog vele mooie matchen zien.

Alle focus nu op de volgende match zondag 27/1 om 14u30 thuis tegen Stevoort met wie we nog een rekening te vereffenen hebben.