De keek op de week.

Waar gaan we beginnen… “Doe maar eerst jeugd,  Dirk !”  “Ok”. 

Allereerst een woordje van onze nieuwe jeugdcoördinator Geert in onze whatsapp groep “jeugd” :

“Na weer een mooi voetbalweekend kunnen we besluiten dat er iets leeft in Herk!                                                         

U7 met 9 sterk mooi gespeeld!

De U9 na een sterk bevochten wedstrijd 11-11.

De U10 strijdend ten onder met 7-5!

De U12 heeft dan het slotstuk bevochten tegen herkenrode (een echte derby) met stevig voetbal en met een zege van 10-1!  Proficiat!!

Ook was er bij de u9 weer een peter aanwezig! De huidige keeper Maikel Sempels van het eerste elftal!  Waarvoor dank!”

Mooie woorden van onze topjeugdcoördinator en ik kan ook alleen maar beamen dat Herk Sport weer HOT is… De vele nieuwe spelers die bij ons komen proberen.. volgende week komen er weeral nieuwe spelers bij… De sfeer bij de jeugdploegen… De sfeer en het engagement bij de ouders… Herk Sport in volle groei !!  Ouders die zich spontaan aanbieden om een handje te komen helpen, zij het als afgevaardigde, of achter de toog, ….   Jullie zijn TOP !   Dit wordt ZEER gewaardeerd !!!    YES WE CAN !! 

Ik had me voorgenomen om dit weekend op zaterdag weer een match van de reserven mee te pikken, maar het is er helaas niet van gekomen.  Mijn kleine prinses had haar startdag bij de KSA en ik was taxichauffeur van dienst. Meer nog, op 27 oktober staat onze grote Halloweentocht op het programma en ik heb me zaterdag voornamelijk bezig gehouden met een promofilmpje te maken.  Maar daarover later meer.  Onze gewestelijk reserven C verloren thuis met 2-4 van Habo Borgloon (2-3 is terecht) Naar het schijnt een parel van goal gemist van Ward Bleus die in een volley keihard in de linkerbenedenhoek afwerkte.  Dju toch. De gewestelijke reserven H gingen in Thor Hasselt met 3-2 onderuit.  Kom op mannen !  Volgend weekend gaan we weer knallen. 

Laatste match van het weekend , zondag 16/9 om 15 in Borgloon…. Onze 1ste ploeg…

Man, man man… wat een match !  Met een koffer vol zenuwen en een bang hartje zakte ik vandaag af richting Borgloon voor de match Habo Borgloon – Herk Sport.  Een bang hartje ja… als ge tegen een ploeg komt die ongeslagen is, met een Nasser Skeric voorlopig topschutter in de provinciale competitie en Kevin Kempeneers als gevaarlijke flankaanvaller.  Die laatste kennen we wel.  Die heeft van het versieren van strafschoppen zijn specialiteit gemaakt.  Oppassen geblazen in de 16 !        Daar komt nog es bij dat we Tom Punie nog steeds moeten missen, Ferre Cosemans had nog last en   Izzy Fadlaoui had een trap op de voet gekregen op training en kon er nog niet bij zijn.  

Match start 5 minuten later dan voorzien…huh? scheids ?  Herk Sport is meteen bij de les en zet goed druk, achteraan staat de verdediging als een blok en er worden nauwelijks kansen weggegeven.   Maikel Sempels in doel en met Jo en Raf Schoenaers, Gilles Vanhelmont en Schurre in een blok moet je al van heel goede huize zijn om hier doorheen te geraken.  Ik zag een zeer sterke & gretige Felix , onze kapitein van Herk Sport, zowel vooruit als achteruit druk zetten, die blijft gewoon gaan als ne echte kuitenbijter.   Daarnaast Nathan en Michiel, nog es 2 machines.  Beide niet van de bal te zetten.   Voorin Kevin Baets, Siemen Cosemans en Behçet Bahçi, tja, moet ik nog meer zeggen.

Beste kansen zijn voor Herk Sport en we komen een aantal keren gevaarlijk voor doel, maar altijd net niet en de doellat hield ons van een voorsprong.  Herk Sport blijft sterk voetballen en houdt goed stand in de 1ste helft.  Herk is de betere ploeg.  Maar er is … jawel…  nog een helft en met een flits van Nasser is het altijd oppassen geblazen.

2de helft begint weeral te laat, “team oranje” laat weeral op zich wachten. Koffieklets? Hertekamp borreltje? Wie zal het zeggen… Allez hup, we beginnen eraan… En jawel, waar ik op het eind van de vorige paragraaf al voor waarschuwde wordt waarheid… Kempeneers die in de eerste helft volledig onder bedwang gehouden werd door onze Schurre, geraakte er in minuut 62 toch eens langs en liep de zijlijn af, voorzet voor doel en Nasser Skeric kon in extremis nog binnentikken.   Ai ai , Herk betere ploeg en dan 1-0 achter komen.  

Daarna weer een gefrustreerde Kempeneers die maar niet voorbij Schurre geraakte en dat liet hij maar al te graag zien… gaan liggen, laten vallen, jammeren en zagen, weeral gaan liggen en nog meer zagen, losse handjes niet kunnen thuishouden,… Scheids is het beu !  63’ GEEL !!!

Maar nogmaals dit is geen mak Herk dat zich op zijn kop laat zitten.  Integendeel, kopjes gaan na de 1-0 weer  omhoog.   En Herk blijft drukken en blijft goed voetballen.

In de 67ste minuut… EINDELIJK… Behçet Bahçi met de 1-1 !!! GOAL !!!!!    

72ste minuut  OPNIEUW GOAL !!!!  1-2 door Siemen Cosemans !!! 

En weeral in de 74ste minuut nogmaals GOAL van BACHiiiiiiiiii. 1-3 !!!!!!! 

(dju, ik had stadionomroeper moeten worden.  Tot in Herk zouden ze het horen !!!)

Daarna begon het aftellen naar het eindsignaal.   En jawel !!! Het bleef 1-3 in Borgloon.

Ik noteer nog dat er wederom zeer veel Herkse supporters waren afgezakt naar Borgloon om onze spelers aan te moedigen !!!   Geweldig dat jullie Herk Sport zo massaal steunen !!  Een dikke merci !!  Dit doet onze jongens enorm deugd. 

Ik noteer verder ook een zeer geanimeerde woordenwisseling tussen de Herkse aanhang en de thuissupporters.  Heerlijk !   Ook de scheids kreeg de volle lading van de Borgloonse supporters..  “Heyyy Linesmaannn, waaaaroooommm vlaaagt gijjjj nuuuuu ?” “Zegggg meneeeer gijjjjj viiindt daaaa grappigggggg ommmm te klaaaapppenn aaalllls wijjjjjj een geeeeel kaaaart krijjgggen?”  Love it !

1-3 winst en de Borgloonse aanhang was opeens weg.  Nergens meer te bespeuren.

Herk pakt de 3 punten mee naar huis !!!   2 uitmatchen en 1 thuismatch en een 7 op 9.                    We staan nu op een gedeelde 3de plaats , maar met meer gemaakte goals dan E. Stevoort. 

Nu focus op 25/9 thuis tegen Membruggen !

De keek op de week.

Wederom veel bedrijvigheid op Herk Sport afgelopen week met de groene omheining op het C-plein die nu zo goed als klaar is na enkele kleine vertragingen. Enkel nog een mooie groene draad erdoor en hop we kunnen weer voetbal kijken vanachter de draad.  Heeft u problemen met uw grondboor?  Bel S&S (Schuermans & Smets) voor het veelvuldig demonteren en monteren van uw boormachine, opspannen veer, instellen van de koordlengte,... urenlange ervaring !  Ook binnen werd er keihard geklust, kleedkamers geverfd,  de kantine werd grondig onderhanden genomen en de sanitaire ruimtes werden volledig geschrobd.  Best even de zonnebril erbij nemen, want alles is weer spic en span.  Een hele dikke merci aan alle helpers !!  Jullie zijn van onschatbare waarde voor onze club. Ook de douches van KK1 tem KK5 werden onder handen genomen door Patrick Parys zodoende onze spelers weer kunnen genieten van een aangename verkwikkende douche na iedere overwinning.  De stopwatches zijn in bestelling om langdurig douchen meteen in de kiem te smoren.   

Ook de jeugdwerking heeft weer volop zitten vergaderen en bruist van de originele ideeën voor onze Halloweentocht die er aankomt op zaterdag 27/10.  Griezelen in de Herkse bossen !!!  Topevenement Onze activiteitenkalender is eerstdaags te bewonderen op onze website !

“Ja Ja Dirk , maar hoe staat het nu op sportief vlak ?”  “Awel, goed he !”  Onze jeugdploegen schitteren weer op de Herkse velden in geel/blauwe kleuren.  Er komen nieuwe spelertjes bij.  Ik zie enthousiaste ouders.  De sfeer zit goed in onze jeugdploegjes.  Onze jeugdtrainers (zelf ook spelers van Herk Sport) ademen voetbal in en uit en brengen hun kennis en skills over aan deze jonge gasten.  Genieten om die mannen te zien trainen en hun wedstrijdje te zien spelen !!  Er waait een frisse nieuwe wind op Herk Sport !  Kom kennismaken met ons !  One Team , One Family !

Zaterdag 8/9 om 15u kwamen onze 2 reservenploegen in actie.   Onze gewestelijke reserven H speelden uit tegen SK Meldert.   Ik was nog maar net gearriveerd in Meldert (enige vertraging opgelopen door de vele afgesloten straten en wegomleidingen) en liep op mijn gemakje naar de dug-out van Herk Sport, was ik al getuige van een schitterende redding van Joris Jans die oog in oog kwam te staan met een Meldert aanvaller en knap zijn schot pareerde.  Dan toch maar een vitesse hoger richting dug-out om niks te missen van deze spannende match.  Ik zag een gelijk opgaande match tegen een goed voetballende thuisploeg.  Een ploeg die vorig jaar of het jaar ervoren kampioen werd.   Maar Herk Sport voetbalde zeer goed mee en moest zeker niet onderdoen.  De beste kansen waren voor ons, zeker toen de paal in de weg stond bij een schot van Jasper Eerdekens.  Helaas ging de bal er niet in.  Het werd 1-1 en Joris Jans kon Meldert nog op afstand houden met enkele knappe reddingen. Maar diep in de 2de helft was het dan toch Meldert die raak trof en de 2-1 en 3-1 eindstand op het bord zette.   Een vrije trap van Guijo Velasco van Sk Meldert ging prachtig binnen (heeft zijn jeugdopleiding bij PSV gehad, eerste en eredivisie gespeeld in NL -> tja , dan kan je al iets met een bal)  3-1 is overroepen , 2-1 is terecht.

Onze andere reservenploeg C speelde uit in Vliermaal, ook om 15u.  Het is een beetje schipperen tussen de 2 ploegen, dus volgende keer krijgen jullie een uitgebreid verslagje.  😉  We werden op de hoogte gehouden van de stand via gsm en hoorden dat het 2-0 was voor Vliermaal.  Ai ! Niet goed. Maar dan moet er ergens een heropstanding geweest zijn of één of andere verrijzenis… Zet u maar eens op het puntje van uwe stoel want dit gelooft ge nooit….Ons mannen hebben uiteindelijk de match gewonnen met 2-4 met 4 goals van Stijn Vanvoorden !!!  JAWEL 4 GOALS !!!  Van een ommekeer gesproken !!! TOP !!

De eerste ploeg kwam zondag om 15u aan de aftrap .  1ste thuismatch thuis tegen FC Vliermaal, na onze 2-7 overwinning uit in Kesselt. Alles in gereedheid gebracht voor onze sponsors.  Nieuwe sponsordoeken langs het plein en tribune en sponsorlogo’s op de tv schermen in grote en vip kantine.  Iedereen is er klaar voor.   Veel volk op Herk.   Herk start sterk, maar in minuut 7 gebeurt het ondenkbare, een stevige terugspeelbal richting onze keeper die zich verkijkt op de bal en de bal rolt in eigen doel.. 0-1 voor Vliermaal.  Maar dit Herk is sterk !   Kopjes blijven omhoog, het is nog vroeg in de match… en jawel minuut 10’ Nathan scoort de 1-1.  HOPPA !!   Vuistjes voor Maikel door de spelers.  One team !!  One goal !!  Herk drukt Vliermaal volledig op de eigen helft en Vliermaal kan nauwelijks een fatsoenlijke kans bij elkaar boksen, 1x gevaarlijk voor ons doel op een voorzet, maar de kopbal werd te zeer naar de grond gekopt.  Kans verkeken.  Het is daarentegen Herk Sport dat doordrukt en het gevaarlijkst is.  2 open kansen voor Siemen maar hij kan deze helaas niet verzilveren.   Daarna krijgen we nog een penalty maar ook deze kans kunnen we niet benutten.   Kevin Baets besluit links van doel.   Het had 3-1 of 4-1 moeten staan ipv 1-1 , match beslist.  En ja 39’ minuut krijgen we dan een tegengoal door Kevin De Winne.  We gaan rusten met 1-2.   2de helft opnieuw ertegenaan en jawel Herk scoort de 2-2 in minuut 64’ door Michiel Hollanders.  Spannende wedstrijd , supporters, toeschouwers krijgen waar voor hun geld !!   Minuut 69’ kleine woordenwissseling  tussen de Herkse aanhang en de nr3 van Vliermaal … heerlijk!!  “Nr 3 ge zoudt beter bezig zijn met uw match want seffes krijgt ge nog een goal tegen” .  Die zin was nog niet uitgesproken of Michiel Hollanders trapt de perfecte corner richting Kevin Baets die in de korte hoek binnentikt…   3-2 Herk !!!!!!   Nr. 3 ontploft ! 😉  In minuut 75’ krijgt De Winne van Vliermaal toch weer een kans en kan de eindstand 3-3 op het bord zetten.  Op het einde kwam Behçet nog meerdere keren gevaarlijk dreigen langs de linkerflank, snel, technisch, …  Tot 2x toe werd hij hardhandig met een “donkerrode” tackle tegen de grond gemaaid.  Werkelijk schandalig !!! Herk Sport in alle staten !!!  Wat een aanslag !!!  Scheids laat begaan????

Wat een spannende match !!!  Helaas maar 1 punt, maar die 2 verloren punten pakken we elders nog wel terug.  Match had 1ste helft al gespeeld moeten zijn in ons voordeel. 

Alle focus nu op Habo Borgloon !!


Herk Sport jeugd liet al zien hoe het moest met mooie ereplaatsen op het jeugdtornooi in Stevoort. 3de, 2de en 1ste plaats en nu was het aan de grote mannen om te tonen dat Herk Sport er klaar voor was.

Zaterdag 1/9 om 15u stonden er 2 reserven matchen ingepland. Onze gewestelijke reserven reeks H speelden uit tegen Park Houthalen en de gewestelijke reserven reeks C voetbalden thuis tegen Kesselt.

Tegen Park Houthalen werd er gewonnen met 1-4 met goals van Jensey Leonard, 2x “good old” Peter Vendrix en Geert Snoeckx vanop de stip. HOPPA  !!! De toon is gezet.

Onze T3 Niels Jaenen kreeg zeer mooie complimenten van de tegenstander “Dat we een hele goede ploeg waren. Niet veel ploegen zo gezien vorig jaar.”

De andere reserven ploeg ging thuis vol aan de bak tegen Kesselt. Jawadde, 4-0 winst !! 2x Fréderic Nassen aan het kanon en met goals van Stijn Vanvoorden en Dayo Croes bleven de 3 punten overtuigend thuis.

Dit alles onder het toeziend oog van jullie secretaris die maar al te graag naar binnen liep om de scorebordjes aan te passen. 😉


Zondag 2/9 om 15u stond dan de eerste ploeg aan de aftrap, uitmatch in Kesselt en klaar om een vervolg te breien aan deze succesvolle start.

Zet u maar eens op het puntje van uwe stoel want hier volgt een overzichtje van de goals ! Ja, u ziet het goed 4x Siemen Cosemans en 3x Kevin Baets aan het kanon !! Ons spitsenduo is in bloedvorm !!Kesselt kwam in de eerste helft wel een paar keer dreigen, maar met vele afzwaaiers en hun vizier dat nog niet op scherp stond, niet echt veel doelgevaar. Herk Sport daarentegen…
Sterke verdediging, hardwerkend middenveld en efficiënte spitsen, jazeker… 2-7 !!!
Mooi & attractief voetbal, aanvallend voetbal, elkaar coachen en naar een hoger niveau tillen, … 

Voor wie nog zou twijfelen aan de kwaliteiten van onze 1ste ploeg en onze 2 reserven ploegen werd dit weekend het bewijs geleverd dat Herk Sport er staat !

We houden onze voetjes op de grond en we zijn ons zeer bewust van het feit dat er nog een lange moeilijke weg voor ons ligt en dat we iedere match zullen moeten strijden en vechten voor wat we waard zijn om er te geraken.
Maar dat er muziek in deze ploegen zit, dat hebben we dit weekend laten zien. TOP jongens !!!

Tot slot wil ik alle supporters bedanken voor hun massale aanwezigheid dit weekend.

Jullie aanmoedigingen en aanwezigheid is voor onze jongens een extra stimulans om jullie mooi Herks voetbal te brengen.

Op naar de volgende overwinning zou ik zeggen…